Merjek télen napszemüveget vásárolni? Igen!

Milyen lesz a következő évi napszemüveg trend?

Sokan bolondnak nézik az embert, hogyha télen napszemüvegvadászatra indul. Valóban nincs most itt az ideje, hogy ezeket a nyári felszereléseket használatba vegyük, de megvenni attól még megvehetjük őket. Nem is akármilyen feltételekkel!

Télen olcsó, nyáron nem: a napszemüveg vásárlásáról

Stratégiai szempontból megközelítve, a napszemüveget nyáron a legelőnytelenebb megvásárolni. Ilyenkor ugyanis az egekben van az áruk, könnyen több tízezer forintot is fizethetünk olyan darabokért, amiket november után már komoly leárazásokkal vásárolhatunk meg. Ilyenkor beleférhet egy-egy márkásabb darab is. Gondoljuk csak el: mennyi pénzt szánunk tulajdonképpen mi egy napszemüvegre? Nos, ilyenkor ugyanezért az árért egy sokkal jobb minőségű darabot is vásárolhatunk. Ha nem érdekel minket a minőség, akkor is jól járhatunk, most olcsóbban juthatunk hozzá bármely darabhoz.

Hogyan vásároljunk télen napszemüveget?

Télen mindig gondolnunk kell arra, milyen lesz a következő évi divat. Azonban sokan inkább az arcformájukhoz megfelelő keretet választanak, és ezt nagyon is jól teszik, hiszen a divat mit sem ér, hogyha az embernek nem az áll jól, amit éppen trendinek kiáltanak ki. A legjobb tehát, hogyha örök érvényű keretekben gondolkozunk, és mindenképpen legyen egyfajta elképzelésünk arról, hogy mi az, ami illik is az arcunkhoz. Egy jól illő napszemüveg sokkal több embernek fog rajtunk tetszeni, mint egy olyan darab, amit minden második emberek látunk.

Akiknek szükséges télen a napszemüveg

Néhány ember számára kifejezetten télen is szükség van napszemüvegre, hogyha leesik a hó. A hőkristályok, ahogy azt már mind tapasztaltuk, erősen visszaverik a fényt. Akiknek érzékeny a szeme a napfényre, azok számára nehéz időket jelenthet a havas időjárás, de ez könnyen orvosolható egy napszemüveggel. Nos, nyilván nem épp a legközhelyesebb látvány télen látni valakit egy ilyen kiegészítővel, de ma már sokan tudnak erről a problémáról. Egy olyan darab pedig sokat segít, ami még jól is áll az embernek! Így egyszerre lehetünk divatosak és védhetjük a szemünket a fénytől, miközben a furcsa pillantások is inkább elismerő bólintásokká válnak majd.

Milyen a jó napszemüveg?

Nem mindegy, honnan veszünk napszemüveget. Ez sajnos nem olyan termék, amit a sarki kisboltban ugyanúgy megkapunk, mintha márkás terméket vennénk. Természetesen, nem kell az egekbe futni az árakkal, azonban csakis optikából, megbízható helyről válasszunk szemüveget (innen, például: https://eoptika.hu/kategoriak/napszemuveg-akcio.html). Legyen szó internetes optikáról vagy személyes vásárlásról, csakis megfelelő védelemmel ellátott darabba fektessük a pénzünket. A hunyorgás nem véletlenül létezik, ez a reflex védi a szemünket a Nap káros sugaraitól, ami egy napszemüveget viselve csökken vagy teljesen megszűnik. Ilyenkor, ha csak nem rendelkezik megfelelő védelemmel a szemüveg, a káros sugarak mégis elérik az ember szemét, és így roncsolják annak sejtjeit. Védelem nélküli szemüveget viselni tehát veszélyes, és mégis sokan elkövetik ezt a hibát, mert a szemüvegeket sokkal olcsóbban is meg lehet vásárolni, akár egy-két ezer forintért is, csakhogy ezek a darabok éppen a napszemüveg célját nem képesek teljesíteni, még ha jól is néznek ki.

Viseljünk napszemüveget?

Alapvetően azonban a napszemüveg viselése előnyös lehet, a szem hunyorgással nem tud minden káros sugárzást kiszűrni. Egy hosszú nap strandolás vagy túrázás esetében sem előnyös enélkül elindulni, a szem hunyorgó izmai hamar kifáradnak, és előfordulhat, hogy a hosszú nap után erős fejfájással tér haza az ember. Ilyenkor még a baseball sapka sincs nagy segítségünkre. A szemüveg ezek mellett ápol és eltakar, ha egész nap hordja az ember, elrejthető vele az elrontott vagy fel sem tett smink, egy rosszul sikerült kocsmai verekedés nyoma, ha drámai akarok lenni, de a másnaposság és a karikás szemek hasznára is válik. Nem véletlenül sokak kedvence ez a kiegészítő, ami mindenkinek jól áll, a viselése kortalan és bár valamennyire az évszaktól is függ, nem meglepő bárkit benne látni. Az ember jobban is érzi magát, hogyha nála lehet egy ilyen kiegészítő. Nem csak a szemünkön viselhetjük, hátrább tolva remek helyettesítője a hajpántnak, a pólóra akasztva nyaklánc helyett is jó kiegészítő. Sőt, néhány kifejezetten a nyakláncukra is húzzák. A lehetőségek végtelenek egy ilyen remek találmánnyal, amit mind ismerünk, de talán nem értékeljük őket eléggé a mindennapokban. Ezért szerettem volna egy kicsit hosszabban írni ezekről a kiegészítőkről, amik szerintem minden nyakláncot vagy fülbevalót kenterbe vernek. Ha egyetlen márkásabb kiegészítőt tervezel az elkövetkező időben, akkor a karórát is megelőzve, a napszemüveg beszerzését javasolnám már most. Hiszen semmi nem veszik el, hogyha akár már karácsonykor tudod, mit fogsz viselni a strandon a nyári napfényben fürdőzve. Ajándékba is remek, ha még nem találtad meg a tökéletes karácsonyi ajándékot. Ez biztosan meglepő választás lesz! És hát végső soron, ez lenne a meglepetés célja is, ha jobban belegondolunk.