Női szemmel az autószervíz

Én és az autószervíz

Mint egészen friss jogsis és ráadásul, olyan nő, aki a legkevésbé sem ért a kocsikhoz és mellesleg még vezetni is utál, be kell, hogy valljam nemhogy az első autószervíz, de még az első tankolás is komoly problémákat okozott. Igazából, hogy teljesen őszinte legyek soha sem vágytam autóra. Mivel belvárosi lány vagyok és világ életemben az is voltam, hozzá szoktam ahhoz, hogy a tömegközlekedés, kiváltképpen a metrósokkal gyorsabb, mint a csúcsforgalmi dugóban ülés órákon keresztül. Számomra ez felesleges pénzkidobásnak tünt és mindig is úgy éreztem, hogy erre abszolút nincsen szükségem, hiszen alapjáraton is elég stressz forrás ér, nem igazán van szükségem még egyre, márpedig a Budapesti autósok jelentős stresszet okoznak. Egyébként már a szüleim is,(pedig tehetős családból származom) réges-rég feladták az autóval való közlekedést és áttértek a Bkv-ra. Így történt, hogy teljesen kijöttem az auttózás mindenfajta gyakorlatából, a forgalmi vizsgák alatt őszintén irigyeltem azokat, akik egész életükben az anyós ülésen ültek és a kisujjukban volt a vezetés. Őszintén szólva én nagyon megszenvedtem azért, hogy meglegyen a forgalmi engedélyem, de végül komoly küzdelmek és néhány átsírt éjszaka után megszereztem. Majd utána jó ideig nem vettem igénybe, mivel még mindig úgy gondoltam, hogy számomra sokkalta ideálisabb a tömegközlekedés. Ez az állapot egészen addig tartott, míg meg nem ismertem a vőlegényemet, aki a Veszprémi egyetemen volt mesterszakos kénytelenek voltunk folyamatosan ingázni Budapest és Veszprém között ehhez pedig már valóban szükség volt egy autóra. Így megkaptam a szüleim kocsiját és biztonság kedvéért, miután régen nem volt már hosszabb úton használva elviitem autószervízbe egyfajta rutin ellenőrzésre. Mondanom sem kell maradandó élmény volt.

Az autószervíz esete

Elöször is utána néztem a hozzám legközelebb eső és legbarátságosabb árkategóriájú autószervízeknek, így találtam rá a Cool Mobil autószervíz honlapjára, mely egy márkafüggetlen autószervíz. Már a honlapjukon láttam, hogy abszolút az én igényeimnek megfelelő szolgáltarásaik vannak, korrekt árkategóriában dolgoznak és mellesleg a véleményezés is elég jó volt róluk. Amit ígérnek az a magas minőségű szolgáltatás, a gyorsaság, és a kedvező árak. Tapasztalataim alapján mindennek maximálisan eleget tettek és kiválóan végezték a munkájukat. Mint a bevizsgálás során kiderült az én autómnak az ídő múlásával, már nem igazán működött szakszerűen a féke illetve a futóműre is ráfért egy kis javítás. Gyors javítási időt ígértek és ezt be is tartották, nagyon hamar gyönyörű, kitűnően működő állapotban kaptam vissza a járművemet.

Személyes tapasztalatok az autószervízről

Azért osztanám meg a személyes tapasztalataimat az autószervízről, mert valószínűleg nem én vagyok az egyetlen nő, aki egyáltalán nem ért az autókhoz és esetleg azért nem megy el autószervízbe, mert fél attól, hogy teljesen hülyének nézik. Őszintén szólva én utálom, hogy ha kicsit sem vagyok kompetens egy adott kérdésben, márpedig a járművekhez egyáltalán semmit a világon nem értek. Az ilyesfajta szituációkban nagyon kényelmetlenül és kellemetlenül érzem magam. Éppen ezért nagyon kínosnak éreztem úgy elmenni autószervízbe, hogy tudtam bármit is fog nekem magyarázni a szakember a kocsimmal kapcsolatban én abból egy szót sem fogok érteni. A helyzettől kissé idegesen léptem be az autószervízbe miután már bevizsgálták a kocsit. A kedves szakember elkezdte nekem magyarázni, hogy mi a baj a futóművel én pedig semmit sem értettem. Így minden büszkeségemet megfeszítve elmagyaráztam neki, hogy ne haragudjon, de én ezen a téren teljesen analfabéta vagyok, nem e tudná nekem úgy elmagyarázni, hogy esetleg meg is értsem. Mire a szerelő a legnagyobb megértéssel és kedvességgel, lassan és nagyon leegyszerűsítve teljesen érthető módon elkezdte magyarázni, hogy mi a probléma a kocsival, milyen lehetőségek merülnek fel a javításával kapcsolatban, hogyan néz ki egy ilyen javítás és, hogy melyik opció nekem milyen anyagi vonzattal járna.

Egészen ledöbbentett a kedvessége és hogy ennyire nagy türelemmel és tényleg abszolút érthető módon elmagyarázta a problémát. Így annak tükrében, hogy értettem az opciókat ki tudtam választani a számomra legideálisabb lehetőséget. Az eredménnyel pedig maximálisan meg vagyok elégedve!

Minden hozzám hasonló, autószervízeltetésében legkevésbé sem jártas nőnek szívből ajánlom a Cool Mobil autószervíz szolgáltatását. Nem csupán az eredmény lesz garantáltan kiváló, de a kiszolgálás és a segítőkészség is páratlan. Szerintem nagyon fontos, hogy milyen szakemberre bízzuk rá a kocsinkat és ebben az autószervízben egészen biztosan jó kezekben lesz! Ráadásul a saját önbizalmunk is nő, mert egy jó szakember velünk is kapcsolatot alakít ki, gondoskodik a kocsinkról, és ezt látjuk a hozzáállásában is. Mindig tanulok valamit, ha arra járok.